top of page
Search

Kahvenin tadını artıran renkler!

Renkler hayatın her anında karşımıza çıkan, taşıdıkları anlam ve enerjiyle bizi büyüleyen duyumlardır. Onlar sayesinde algımız, görüş açımız ve tat duyumuz değişir. Mesela, aynı aromaya sahip yiyecek ve içecekler renklerin büyüsü sayesinde daha yoğun ya da daha hafif hissedilir. Her gün içtiğimiz kahveyi düşünelim. Bazen tadı acı geldiğinde bu kahveden anlamadığımız anlamına gelmez. Burada bardağın rengi devreye girer. Çünkü kahveyi içtiğimiz bardağın rengi, kahveden aldığımız tadı da etkiler. Aslında kahvenin tadı içtiğimiz bardağın rengine göre değişir.


Bu konu ile ilgili yapılan birçok araştırma gösteriyor ki beyaz renkli bardakta içilen kahvenin rengi, beyaz ile kahverengi arasında oluşan kontrasttan dolayı daha koyu gözükür ve tadı da içen kişiye daha acı ve kavruk gelir. Beyaz, mavi ve şeffaf bardaklarda yapılan araştırmada özellikle beyaz kupayla kahveyi tüketen kişilerde aynı kahvenin tadının daha bir acı olarak algılandığı, mavi renkte ve şeffaf bardaklarda ise böyle bir algı kaymasının yaşanmadığı ortaya çıkmış. Bunun sebebi de şeffaf ve mavi bardakların, kahvenin rengi ile bir kontrast oluşturmaması. Yani bardağın rengi kahvenin yoğunluk ve tatlılığında önemli bir unsur. Belki de o yüzden otel veya konferanslarda kahvenin kalitesini kapatmak için çoğunlukla beyaz kupalar tercih ediliyor.

Kahvenin tadını artıran renkler!

Renklerin gücüyle güzelleşen kahve keyfi!

Casi Paped’in el yapımı tasarımları gücünü renklerden alır. Sarının neşesi, kırmızının tutkusu, yeşilin huzuru, mavinin sakinliği, ya da beyazın saflığı. Her bir rengin bizde uyandırdığı enerji içtiğimiz kahvenin tadını da doğrudan etkiler. Kahvenin renkli durağı Lungo Kahve Bardakları, Josephine Türk Kahvesi Fincanları ya da Love Edward Espresso Fincanları. Tüm koleksiyonlarımız farklı renklerin birbiri ile yakaladığı uyumu en lezzetli şekilde size yaşatır. Kendinize uygun rengi seçin sonra kahvenizden bir yudum alın ve renklerin gücüyle sıcacık bir deneyim yaşamaya hazır olun.

bottom of page